Koruyucu Sağlık ve Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Etkinlikler
30 Kasım 2023

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bebek Dostu Hastane Ünvanına sahip olan Havran Devlet Hastanesinde Anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Ulusal Emzirme Haftası ile ilgili olarak stant hazırlanmış olup broşür, kitapçık, kitap ayracı dağıtılmakta bilgilendirmeler yapılmaktadır.

1-7 Ekim Emzirme Haftası.pd

3-9 Kasım   Organ ve Doku Bağışı Haftası

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ ve Doku Bağışı Haftası” kutlanmaktadır. Bu sebeple hastanemizde çalışanlarımıza, hasta ve hasta yakınlarımıza tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ve doku/organ bağışının önemi hakkında bilgiler verilerek broşür dağıtılmaktadır.
3-9 KASIM ORGAN VE DOKU BAĞIŞI HAFTASI.pdf

15 Kasım KOAH Günü

KOAH’ın başlıca belirtisi olan nefes darlığının hastaların yaşam kalitesini nasıl olumsuz etkilediği “ Nefes yaşamdır” kavramıyla ifade edilmektedir. Bu bağlamda 15 Kasım ‘Dünya KOAH günü’ nde hastalarımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hastanemiz Eczacısı Hidayet ATMACA beyin katkılarıyla stant hazırlanmış ve halkımıza broşür dağıtılmıştır.

15 KASIM DÜNYA KOAH GÜNÜ.pdf

26 Ekim Hasta Hakları Günü

Havran Devlet Hastanesi olarak hastalarımızda Hasta Hakları ve Sorumlulukları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile 26 Ekim tarihinde kutlanmakta olan ‘Hasta Hakları Günü’ ile ilgili olarak stant hazırlanmış olup broşür dağıtılarak ve serviste yatan hastalarımız ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapılmıştır.
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ.pdf